Bål med rabarber

Bål med rabarbersaft, vodka, citron, lime och jordgubbar. Gott som svalkande sommardrink eller som fördrink till grill, midsommar eller på buffé. 

Vill du ha ett alkoholfritt bål så skippa vodkan. 

8 glas bål med rabarber

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 5 dl rabarbersaft
  • 2 liter mineralvatten
  • 250 gram jordgubbar
  • 1 lime, ekologisk
  • 1 citron, ekologisk
  • 20 isbitar
  • 1,5 dl vodka

Tillagning

  1. Skölj och skär lime och citron i tunna skivor eller bitar.
  2. Skölj, rensa och skiva jordgubbar.
  3. Blanda allt- lime, citron, jordgubbar, is, rabarbersaft och vodka samt toppa med mineralvatten - i en bålskål eller flera glaskannor.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer