Bål med vodka och frukt

Bål med vodka och frukt som jordgubbar, ananas, kiwi och lime. Frisk och god vodka- och vinbål. Tillsätt vodka efter smak men var försiktig - denna bål blir lömsk och stark.

Blanda vodkabålen i en stor skål - bålskål. Eller i kannor.

20 glas bål med vodka, totalt ca 3 liter

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 liter färska jordgubbar
  • 1 burk inlagd ananas eller motsvarande färsk
  • 3 kiwis
  • 2 lime
  • 1 flaska torrt vitt vin (ej ekfatslagrat)
  • 1,5 - 2 liter fruktsoda typ 7-up
  • 37 cl vodka

Tillagning

  1. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Lägg i en stor bålskål.
  2. Skala och skiva kiwin. Tillsätt kiwin.
  3. Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas.
  4. Skölj och dela lime. Skär i skivor. Tillsätt lime.
  5. Häll i vin, fruktsoda och vodka. Blanda runt. Klart att servera.
  6. Garnera ev. med några blad mynta.
E-mail
Medel: 4.1 (20 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer