Vinbål

Vinbål som passar på kalas, fester och buffe. Ett glas vinbål gör susen. Gör gärna ett alkoholfritt bål också.
Stora skålar med färgglatt bål ser dessutom trevligt ut. Ett stort isblock håller bålen kyld. Isblocket kan dekoreras med frukter som skivade jordgubbar och citronmeliss. Exempelvis kan du frysa två halvfyllda mjölkpaket med vatten, skivade jordgubbar samt några blad citronmeliss. När de fryst tar du bort paketet och har två fina isblock.

16 glas vinbål, ca 2,7 liter bål

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 75 cl rött vin, typ beaujolais
  • 75 cl vitt vin, typ riesling
  • 2 flaskor (33 cl) fruktsoda
  • 50 cl frukt- eller bärlikör, förslagsvis apelsin, persika eller äpple
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 äpple
  • 1 apelsin

Tillagning

  1. Se till att rödvin, vitt vin och fruktsoda är kallt.
  2. Skölj, rensa och skiva jordgubbar. Skala och tärna äpple. Skölj, halvera och skiva apelsin.
  3. Lägg iskuber eller block i botten på en stor skål som passar till bål.
  4. Häll rött vin, vitt vin samt fruktsoda.
  5. Rör i frukt- eller bärlikör.
  6. Tillsätt frukten. Tillsätt ev. ett eller två halvliters isblock eller ca 30 isbitar.
  7. Rör om och servera vinbålet i små glas med en slev.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer