Fruktig sommarbål

Ett gott enkelt bål med tranbärsjuice, ananasjuice, apelsinjuice, sodavatten samt ev. sprit. Kan också serveras som alkoholfri cocktail eller drink - fyll glasen med isbitar eller krossad is och häll på bål. 

Några dl sprit som vodka, rom eller gin går såklart att hälla i också om man vill ha alkohol i bålen. Eller blanda en bål utan alkohol och en skål med alkohol. 

12 glas sommarbål (ca 2,1 liter bål)

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 liter tranbärsjuice
  • 5 dl ananasjuice
  • 3 dl apelsinjuice
  • 33 cl sodavatten
  • 1 apelsin
  • 1 liten melon
  • 2 kiwi

Tillagning

  1. Skölj apelsin, dela och skiva den. Dela melon i klyftor och skär ut kött samt tärna det. Skala kiwi och tärna dem.
  2. Lägg iskuber eller stort isblock i stor skål.
  3. Blanda i alla drycker.
  4. Tillsätt frukten och servera med slev i små glas.
  5. FLYTANDE ISBLOCK is till bål
  6. Ta ett glasspaket eller mjölkpaket. Fyll med vatten. Lägg i ätliga blommor och blad som citronmeliss. Och/eller lite av samma sorts frukter du senare tänkt ha i bålet. Frys över natten. Skölj med hett vatten så lossar isklumpen lättare.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer