Fruktig sommarbål

Ett gott enkelt bål med tranbärsjuice, ananasjuice, apelsinjuice, sodavatten samt ev. sprit. Kan också serveras som alkoholfri cocktail eller drink - fyll glasen med isbitar eller krossad is och häll på bål. 

Några dl sprit som vodka, rom eller gin går såklart att hälla i också om man vill ha alkohol i bålen. Eller blanda en bål utan alkohol och en skål med alkohol. 

12 glas sommarbål (ca 2,1 liter bål)

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 liter tranbärsjuice
  • 5 dl ananasjuice
  • 3 dl apelsinjuice
  • 33 cl sodavatten
  • 1 apelsin
  • 1 liten melon
  • 2 kiwi

Tillagning

  1. Skölj apelsin, dela och skiva den. Dela melon i klyftor och skär ut kött samt tärna det. Skala kiwi och tärna dem.
  2. Lägg iskuber eller stort isblock i stor skål.
  3. Blanda i alla drycker.
  4. Tillsätt frukten och servera med slev i små glas.
  5. FLYTANDE ISBLOCK is till bål
  6. Ta ett glasspaket eller mjölkpaket. Fyll med vatten. Lägg i ätliga blommor och blad som citronmeliss. Och/eller lite av samma sorts frukter du senare tänkt ha i bålet. Frys över natten. Skölj med hett vatten så lossar isklumpen lättare.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer