AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Klassiskt svenskt julbord med sill, lax, skinka och Jansson med mera. Många rundor blir det.

Varje år...
Sök
Android

Rabarbersaft

Rabarbersaft Rabarbersaft. Saft på rabarber blir kanongod saft. Vill du ha en hållbar saft du ska spara länge så tillsätter du konserveringsmedel sk natriumbensoat.
Mängden socker är en smaksak men saften blir mer hållbar med mer socker speciellt om du har i konserveringsmedel.
Vidare så späs saften med vatten vid serveringen till önskad sötma.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.3 av 5 (Antal röster: 6)
ca 1 liter rabarbersaft
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 30 min
Klart på: 35 min

Ingredienser:

  • 1 kilo rabarber (ca 2 liter strimlad rabarber)
  • 7 dl vatten
  • 5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft från rabarbern
  • ev 1 krm natriumbensoat

Tillagning:

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull.
  2. Skölj, rensa och ansa rabarbern.
  3. Skär den i mindre bitar.
  4. Tillsätt rabarbern till vattnet och koka i 15 minuter.
  5. Sila och tryck ut all saft.
  6. Mät upp mängden rabarbersaft så att du kan beräkna mängden socker. Tillsätt till en kastrull. Tillsätt rabarbersaft.
  7. Koka rabarbersaften med sockret under omrörning i 5 minuter.
  8. Skumma saften.
  9. Ta lite saft i ett glas och rör ut natriumbensoat och blanda sedan ner den i resten av rabarbersaften.
  10. Häll upp rabarbersaften på rena, torra flaskor. Förslut dem.
  11. Späd rabarbersaften med vatten vid servering till önskad styrka ex. 4 gånger.


 

Fler recept ur samma kategori som Rabarbersaft:

Varm choklad
Varm choklad. Här två varianter en med kakaopulver och en med finare riktig choklad.
En kopp varm god choklad, kanske med vispad grädde är oslagbart. Varje recept ger en rejäl omgång varm choklad. Det första receptet på varm choklad med kakao är gjort så att du gör en koncentrerad chokladbrygd som du sedan spär med mjölk. Chokladbrygden kan du ha i kylen i flera veckor och ta fram när du vill göra varm choklad. Spä då och värm med mjölk till önskad styrka.
Det andra receptet blandas direkt med mjölk och ger ca 6 stora koppar varm choklad. Överbliven chokladddryck håller sig i kylen, så det är lika bra att göra en omgång direkt.
Saft med citronmeliss
Saft med citronmeliss. Svalkande saft med smak av citronmeliss.
Jordgubbsmilkshake
Jordgubbsmilkshake. Milkshake med färska jordgubbar, vaniljglass, mjölk och lite socker.
Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
Milkshaken kan garneras med mer glass och vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.
Se alla recept ur kategorin Övrig dryck
Grundrecept på sylt av bär
Grundrecept på sylt av bär. Koka egen hemgjord sylt som hallonsylt, blåbärssylt, hjortronsylt, björnbärssylt, jordgubbssylt, lingonsylt eller vinbärssylt.
Snabb Lemon curd engelsk citronmarmelad
Snabb Lemon curd som är en engelsk citronmarmelad klassisk till frukost på rostad bröd eller till scones.
Lemon curd är lite speciellt då det är marmelad och smör i ett pålägg.
Kallrörd hemgjord citronsaft
Kallrörd hemgjord citronsaft. God saft av citroner som rörs kall med socker och står över natten.
På bilden citronsaft innan den är silad.
Se alla recept ur kategorin Sylt, marmelad och saft

Gilla oss på Facebook