AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Har du inte redan plockat fram grillen så är det dags. Här kommer lite recept på grillat som hjälp på...
Sök
Android

Rabarbersaft

Rabarbersaft Rabarbersaft. Saft på rabarber blir kanongod saft. Vill du ha en hållbar saft du ska spara länge så tillsätter du konserveringsmedel sk natriumbensoat.
Mängden socker är en smaksak men saften blir mer hållbar med mer socker speciellt om du har i konserveringsmedel.
Vidare så späs saften med vatten vid serveringen till önskad sötma.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.3 av 5 (Antal röster: 7)
ca 1 liter rabarbersaft
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 30 min
Klart på: 35 min

Ingredienser:

  • 1 kilo rabarber (ca 2 liter strimlad rabarber)
  • 7 dl vatten
  • 5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft från rabarbern
  • ev 1 krm natriumbensoat

Tillagning:

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull.
  2. Skölj, rensa och ansa rabarbern.
  3. Skär den i mindre bitar.
  4. Tillsätt rabarbern till vattnet och koka i 15 minuter.
  5. Sila och tryck ut all saft.
  6. Mät upp mängden rabarbersaft så att du kan beräkna mängden socker. Tillsätt till en kastrull. Tillsätt rabarbersaft.
  7. Koka rabarbersaften med sockret under omrörning i 5 minuter.
  8. Skumma saften.
  9. Ta lite saft i ett glas och rör ut natriumbensoat och blanda sedan ner den i resten av rabarbersaften.
  10. Häll upp rabarbersaften på rena, torra flaskor. Förslut dem.
  11. Späd rabarbersaften med vatten vid servering till önskad styrka ex. 4 gånger.


 

Fler recept ur samma kategori som Rabarbersaft:

Varm choklad med vit choklad
Varm choklad smaksatt med vit choklad. En riktigt lyxigt god varm choklad. Riven choklad eller kakaopulver samt vispgrädde på toppen är extrautrustning. God varm choklad att ha med i termos till picknicken.

Äppeljuice med råsaftcentrifug
Äppeljuice. Hemgjord juice av äpplen med råsaftcentrifug. Gott, billigt och nyttigt. Äppeljuice kan du dricka som den är eller ha som bas och blanda med juice från andra frukter som päron, apelsin, citron, lime, melon, ananas osv; eller grönsaker som morot, rödbetor, selleri, broccoli, gurka; eller mixa (med stavmixer, drinkmixer eller mosa för hand) i bär som jordgubbar, blåbär, hallon eller frukt banan.
Gott i är också färsk ingefära.
Ska du spara juicen så mörknar den rätt snabbt - den går smakar bra ändå men ser mindre aptitlig ut. Tar du i någon msk citronsaft så mörknar den långsammare.
Banan milkshake
Bananmilkshake med vaniljglass, banan och mjölk.
Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
Toppa gärna bananmilkshaken med två skedar glass, som ex vaniljglass, chokladglass eller valfri glass.
Hemgjord banan milkshake kan du smaksätta med ex. kakao; eller snabbkaffe; eller kanel och ingefära.
Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.
Se alla recept ur kategorin Övrig dryck
Svartvinbärssylt sylt med svarta vinbär
Svartvinbärssylt. Hemgjord sylt med svarta vinbär är enkelt att koka själv. Gott till pannkakor, våfflor, desserter mm. Minskar du mängden vatten med hälften får du svartvinbärsmarmelad. Precis mogna bär ger en fast sylt som jag tycker blir bäst. Syltsocker går givetvis utmärkt att använda.
Äppelmarmelad med ingefära
Äppelmarmelad med ingefära. God och smakrik marmelad på äpplen och syltsocker - smaksatt med färsk ingefära.
Istället för gröna äpplen kan du ta röda äpplen eller valfri sort.
God som vanlig marmelad. Eller servera som fin marmelad till ostbrickan.
Tack för receptet till Eva Henjer i Karlshamn.
Blodtärningar röda marmeladtärningar
Blodtärningar - röda marmeladtärningar. Ett gott godis som bla passar till Halloween eller jul.
Blodröda kuber av konfektmarmelad smaksatt med hallonsaft eller hallonsylt.
Du kan smaksätta med den saft eller sylt du vill. Päron och grön karmellfärg blir också fina gröna tärningar. Glykossirap finns numer i vanliga affärer.
Ska du spara marmeladkonfekten så lägg dem med lite mellanrum och låt dem torka ex. på ett bakplåtspapper något dygn. Förvara sedan i lufttät burk. Ev. kan du vänta med att sockra dem till precis innan servering så färgar inte sockret sig rosa.
Se alla recept ur kategorin Sylt, marmelad och saft

Gilla oss på Facebook