Bål med champagne, bröllopsbål, festbål

Bål med champagne, bröllopsbål eller festbål. Lyxigt, enkelt och omtyckt bål som alla gillar med champagne eller mousserande vin från Norra Italien, Australien, Californien, Sydafrika eller cava från Spanien.

ca 25 champagneglas med bål

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 10 sockerbitar
  • 2 dl god konjak
  • 2 dl apelsinlikör som Grand Marnier eller hemgjord
  • 0,5 liter färska jordgubbar eller gröna vindruvor utan kärnor
  • 3 flaskor sodavatten (á 33 cl)
  • 6 flaskor torr champagne (á 75 cl) eller annat torrt mousserande vin från Norra Italien, Australien, Californien, Sydafrika eller cava från Spanien.

Tillagning

  1. Kyl sodavatten och champagne eller mousserande vin.
  2. Blanda socker med konjak och apelsinlikören.
  3. Skölj och rensa bär. Skiva gärna jordgubbar och dela vindruvor.
  4. Blanda alla ingredienser till bålen i en stor skål, gärna en fin om du ska servera gästerna ur skålen. Annars kan du hälla upp bålen i champagneglasen någon minut innan gästerna kommer och servera från bricka.
  5. Ha gärna i lite hel is om du serverar bålen ur skålen. Annars kan du ha lite krossad is i varje glas om du serverar glasvis.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer