Bål med champagne, bröllopsbål, festbål

Bål med champagne, bröllopsbål eller festbål. Lyxigt, enkelt och omtyckt bål som alla gillar med champagne eller mousserande vin från Norra Italien, Australien, Californien, Sydafrika eller cava från Spanien.

ca 25 champagneglas med bål

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 10 sockerbitar
  • 2 dl god konjak
  • 2 dl apelsinlikör som Grand Marnier eller hemgjord
  • 0,5 liter färska jordgubbar eller gröna vindruvor utan kärnor
  • 3 flaskor sodavatten (á 33 cl)
  • 6 flaskor torr champagne (á 75 cl) eller annat torrt mousserande vin från Norra Italien, Australien, Californien, Sydafrika eller cava från Spanien.

Tillagning

  1. Kyl sodavatten och champagne eller mousserande vin.
  2. Blanda socker med konjak och apelsinlikören.
  3. Skölj och rensa bär. Skiva gärna jordgubbar och dela vindruvor.
  4. Blanda alla ingredienser till bålen i en stor skål, gärna en fin om du ska servera gästerna ur skålen. Annars kan du hälla upp bålen i champagneglasen någon minut innan gästerna kommer och servera från bricka.
  5. Ha gärna i lite hel is om du serverar bålen ur skålen. Annars kan du ha lite krossad is i varje glas om du serverar glasvis.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer