Cocktail med rabarber

En slags rabarberdrink eller bål med rabarber smaksatt med citron och kanelstång. Serverad med is och färsk mynta. Passar till fest som fördrink eller bål på buffé.

Gott att servera till är rostade nötter, frukt som färsk ananas, äppelklyftor och vindruvor, hemgjorda popcorn samt chips. Här en stor omgång på runt 2,3 liter som räcker till minst 8 höga glas om de serveras med läskande is i också. Obs förbered dagen innan då de ska stå och dra i minst ett dygn innan i kylen. Du kan välja spritsort - några goda förslag är tequila, rom eller neutral vodka. Blir också gott med två lime istället för en citron. Kanelstång kan uteslutas. Andra kryddningar är med 30 gram grovhackad färsk ingefära, 0,5 vaniljstång eller en stjärnanis.

Tips är att ha en alkoholfri variant att bjuda på - så spara undan lite av rabarberdrickan och servera den utan sprit tillsatt. Dock med is och mynta förstås.

8 glas cocktail med rabarber

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 20 min

Ingredienser

  • 500 gram rabarber
  • 1 citron
  • 4 msk rörsocker
  • 0,5 kanelstång
  • 1,5 liter vatten
  • 37 cl tequila, rom eller vodka
  • 1 liter isbitar eller krossad is
  • 16 blad färsk mynta
  • 8 sugrör eller drinkpinnar (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vattnet.
  2. Skrubba, skölj och dela citron i fyra delar. Skär i skivor. Lägg i en stor skål, kanna eller plastbunke som tål värme och rymmer minst 3 liter.
  3. Strimla rabarbern så fint du kan samt tillsätt tillsammans med sockret till citronen.
  4. Rör ihop någon minut och mosa gärna sönder lite.
  5. Tillsätt kanelstång samt häll över det heta vattnet.
  6. Låt svalna. Sätt sedan in övertäckt i kylen att stå och dra över natten eller något dygn. Hit kan du förbereda.
  7. Vid servering så silar du upp rabarbern och servera i höga glas med rikligt med isbitar eller krossad is samt garnerar med myntablad och sugrör eller drinkpinne.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer