Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlar. Recept på dadlar lindade med bacon och fyllda med mandel. De söta dadlarna med salt gott bacon är mycket gott som plockmat tillsammans med ost som ädelost, andra snittar eller nötter.
Räkna 3 dadlar vardera. Till 4 portioner blir det 12 stycken.
Öl är mycket gott till baconlindade dadlar.
Mandlar kan uteslutas.

4 port baconlindade dadlar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 12 dadlar
  • 6 skivor bacon
  • 12 mandlar
  • 12 tandpetare

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär ett snitt i dadlarna och pilla ut kärnan samt ersätt med en mandel. Mandeln är valfri men god att ha i.
  3. Dela baconskivorna på hälften till 12 skivor.
  4. Linda en skiva bacon runt varje dadel och fäst med tandpetare.
  5. Lägg i en ugnsform och stek i ugnen i 10 minuter.
  6. Lägg upp på fat och låt svalna lite innan de serveras, gärna med nya tandpetare i om de som varit i ugnen är brända.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej, tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Äntligen ny sida

Välkommen till nya Receptfavoriter.se. Nu har sidan snyggats till och blivit mobilvänlig - bättre sent än aldrig. Detta är ett första steg och vi kommer att förbättra sidan ytterligare med större bilder, sökfunktionalitet och annat smått och gott. Ser ni några konstigheter så kontakta gärna mig så kan jag rätta till det. Stort tack till 040.se som byggt sidan.

Läs mer

Artikel

Svalkande sommardrinkar och cocktails

Bjud på en drink eller cocktail innan middagen. Här hittar du lyxig Bellini med champagne eller enklare men goda variander sangria och spritzer. Ett gäng goda drinkar för alla smaker helt enkelt.  

Läs mer

Artikel