Baconlindade dadlar

Recept på dadlar lindade med bacon och fyllda med mandel. De söta dadlarna med salt gott bacon är mycket gott som plockmat tillsammans med ost som ädelost, andra snittar eller nötter.
Räkna 3 dadlar vardera. Till 4 portioner blir det 12 stycken.
Öl är mycket gott till baconlindade dadlar.
Mandlar kan uteslutas.

4 portioner baconlindade dadlar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 12 dadlar
  • 6 skivor bacon
  • 12 mandlar
  • 12 tandpetare

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär ett snitt i dadlarna och pilla ut kärnan samt ersätt med en mandel. Mandeln är valfri men god att ha i.
  3. Dela baconskivorna på hälften till 12 skivor.
  4. Linda en skiva bacon runt varje dadel och fäst med tandpetare.
  5. Lägg i en ugnsform och stek i ugnen i 10 minuter.
  6. Lägg upp på fat och låt svalna lite innan de serveras, gärna med nya tandpetare i om de som varit i ugnen är brända.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer