Tilltugg med getost och lökmarmelad

Tilltugg med getost och lökmarmelad samt svarta Kalamataoliver. Gott som varma snittar eller aptitretare till fördrink eller tapas. Sen doftar det mycket gott också.
Du behöver tandpetare att plocka oliver med.
Den smakrika getosten passar bra ihop med söt lökmarmelad samt de salta oliverna.
Det tar en stund att laga lökmarmeladen men den förbereder du helst dagen innan - sök recept här på receptfavoriter.se. Det går också bra med färdig fikonmarmelad.

4 portioner tilltugg med getost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 0,5 baguette eller surdegsbaguette eller annat vitt bröd i bitar
  • 50 gram getost
  • 1,5 dl Kalamataoliver utan kärnor
  • 1 dl lökmarmelad fikonmarmelad

Tillagning

  1. Förbered och koka lökmarmeladen innan - sök recept här på receptfavoriter.se. Eller använd köpt fikonmarmelad.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Dela baguetten på längden och sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
  4. Lägg brödbitarna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Skär getosten i 6 skivor och dela dem i halvor.
  6. Fördela osten på brödbitarna.
  7. Grädda tilltuggen i ca 5 minuter tills osten och bröden fått ljust brun färg.
  8. Toppa varje tilltugg med en halv tsk marmelad och lägg upp på ett fat eller tallrik.
  9. Servera getosttilltuggen med oliverna i en skål bredvid (samt tandpetare att ta oliver med) samt servetter.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer