Grönmögelostfyllda dadlar

Introduktion och förberedelse

Grönmögelostfyllda dadlar som är gott som tilltugg, aptitretare eller till buffé.

Enkelt att göra och supergott med kombinationen av salt ädelost och söta dadlar.

Serveringsförslag

  • Förutom som aptitretare är dadlarna är mycket goda på ostbricka.
  • Eller till jul eller adventmys med pepparkakor.

Val av ost

  • Du kan ta valfri grönmögelost, blåmögelost eller ädelost gärna en god som Saint Aigur, Roquefort, Gorgonzola, Bredsjö Blå, Stilton, Kvibille eller liknande
  • En god variant är att göra med fetaost.

Att dricka till

Portvin, Madeira, söt eller halvtorr sherry, sött late harvest dessertvin eller glögg är förslag att dricka till.

25 grönmögelostfyllda dadlar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 25 st stora dadlar
  • 175 gram grönmögelost, blåmögelost eller ädelost

Tillagning

  1. Skär ett snitt i varje dadel och ta ur kärnan.
  2. Skär osten i 25 bitar.
  3. Lägg en ostbit i varje dadel och tryck ihop.
  4. Lägg upp de grönmögelostfyllda dadlarna på en bricka och servera.
E-mail
Medel: 4.4 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 166 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-19

Tillbehör och liknande recept:

Starta julen med glögg, baconlindade dadlar och annat gott

Doften av glögg är synonymt med Advent, Lucia och jul för många. En dryck som värmer både kropp och...