Grönmögelostfyllda dadlar
Introduktion och förberedelse
Grönmögelostfyllda dadlar som är gott som tilltugg, aptitretare eller till buffé.
Enkelt att göra och supergott med kombinationen av salt ädelost och söta dadlar.
Serveringsförslag
- Förutom som aptitretare är dadlarna är mycket goda på ostbricka.
- Eller till jul eller adventmys med pepparkakor.
Val av ost
- Du kan ta valfri grönmögelost, blåmögelost eller ädelost gärna en god som Saint Aigur, Roquefort, Gorgonzola, Bredsjö Blå, Stilton, Kvibille eller liknande
- En god variant är att göra med fetaost.
Att dricka till
Portvin, Madeira, söt eller halvtorr sherry, sött late harvest dessertvin eller glögg är förslag att dricka till.
Tillagning
- Skär ett snitt i varje dadel och ta ur kärnan.
- Skär osten i 25 bitar.
- Lägg en ostbit i varje dadel och tryck ihop.
- Lägg upp de grönmögelostfyllda dadlarna på en bricka och servera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 166 kcal