Grönmögelostfyllda dadlar

Grönmögelostfyllda dadlar som är gott som tilltugg eller till buffe.
Dadlar med grönmögelost är såklart mycket gott på ostbricka. Eller till jul med pepparkakor. Enkelt att göra och supergott med salt ost och söta dadlar.
Portvin, Madeira, söt eller halvtorr sherry, sött late harvest dessertvin, glögg är förslag att dricka till.

25 grönmögelostfyllda dadlar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 25 st stora dadlar
  • 175 g grönmögelost eller blåmögelost, gärna en god som Saint Agur, Roquefort, Bredsjö Blå

Tillagning

  1. Skär ett snitt i varje dadel och ta ur kärnan.
  2. Skär osten i 25 bitar.
  3. Lägg en ostbit i varje dadel och tryck ihop.
  4. Lägg upp de grönmögelostfyllda dadlarna på en bricka och servera.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer