Fetaostfyllda dadlar

Introduktion och förberedelse

Fetaostfyllda dadlar som är gott som tilltugg eller till buffe.

Även mycket gott på ostbricka.

Enkelt att göra och supergott med salt ost och söta dadlar.

Varianter

  • En god variant är att göra med ädelost - eller gör några av varje.
  • Istället för fetaost kan du ta vitost eller vegan fetaost.

Att dricka till

Ett smakrikt vitt portvin, Finosherrry eller halvtorr sherry, sött late harvest dessertvin eller vit glögg är förslag att dricka till.

Ett lätt och gott tilltugg till glögg, drink eller cocktail med salt ost och söta dadlar.
Ett lätt och gott tilltugg till glögg, drink eller cocktail med salt ost och söta dadlar.

7 portioner, 25 fetaostfyllda dadlar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 25 stycken stora dadlar
  • 175 gram fetaost

Tillagning

  1. Skär ett snitt i varje dadel och ta ur kärnan.
  2. Skär fetaosten i 25 ca 1x2 cm kuber.
  3. Lägg en fetaostbit i varje dadel och tryck ihop.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 144 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-23

Tillbehör och liknande recept: