Varm choklad med vit choklad

Introduktion och förberedelse för tillagning

Varm choklad smaksatt med lite vit choklad. En riktigt lyxig och god varm choklad.

Görs med vanlig choklad eller kakaopulver som smaksätts med lite riven vit choklad samt kan serveras med vispgrädde på toppen Det är alltså inte bara vit choklad i.

God varm choklad att ha med i termos till picknicken.

1 termos eller ca 4 koppar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 8 dl standard mjölk
  • 3 msk kakao eller 100 gram 70 % choklad
  • 150 gram vit choklad

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar i en kastrull.
  2. Blanda mjölk och kakao och värm alla ingredienser försiktigt under omrörning.
  3. Häll upp på termos (vänd runt termosen innan servering) eller servera direkt.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.