Smörgåstårta tex mex med kyckling, avokado och polarbröd

Introduktion och förberedelse för tillagning

Smörgåstårta tex mex med kyckling, avokado och polarbröd. En smaskig och annorlunda tex mex smörgåstårta med inspiration från Mexico med polarbröd, kyckling- tomatsalsafyllning samt avocado guacamole.

Skär med vass kniv i tårtbitar. Gillar du tex mex så är denna för dig. Nachos kan du servera till också. Servera inte den starka jalapenon till barn. Du kan byta ut polarbröden mot stora tortillabröd om du vill.

8 bitar smörgåstårta tex mex

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 7 stora mjuka polarbröd
  • Fyllning med guacamole: 4 avokador
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 krm tabasco
  • 1 msk saft av pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 2 msk citronsaft
  • Fyllning med kyckling: 3 dl hackat stekt kycklingkött (köp grillad kyckling)
  • 1 burk tomatsalsa
  • 1 burk svarta bönor
  • 2 msk limesaft
  • Fyllning med ris: 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 2 dl kokt basmatiris
  • 1 dl majs
  • 1 dl riven tex mex ost
  • 1 dl gräddfil
  • 8 blad isbergssallad
  • Garnering: 10 körsbärstomater
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 1 dl riven tex mex ost
  • 1 gul paprika
  • 16 skivor grön jalapeno

Tillagning

  1. Koka basmatiris med en halv tsk gurkmeja (du kan koka en större sats och äta till annat).
  2. Bena ur kycklingen och skär köttet i små bitar. Blanda kycklingkött, salsa, lime och sköljda bönor. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela avokadorna. Kärna ur och gröp ur fruktköttet med en sked. Mixa avokado, crème fraiche och vitlök i en matberedare.
  4. Krydda med tabasco, citronsaft och salt.
  5. Blanda kokt ris med majs och färsk koriander.
  6. Strimla isbergssalladen.
  7. Hacka paprikan i småbitar.
  8. Dela tomaterna.
  9. Bred ett lager avokadoröra guacamole på ett polarbröd och lägg sedan på ett lager kycklingröra.
  10. Bred en till polarbröd med guacamole och lägg över den första.
  11. Bred ut hälften av risblandningen samt strimlad sallad och riven ost.
  12. Toppa med några klickar av gräddfil.
  13. Gör om samma sak. Två till lager bröd - ett med kyckling och ett med risblandningen som innan.
  14. Bred resten av avokadofyllningen på ett bröd som blir det översta lagret.
  15. Garnera med körsbärstomater, riven ost, färsk koriander, paprika och några bitar grön jalapeño (obs den är mycket stark - inget för barn).
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.