Smörgåstårta tex mex med kyckling, avokado och polarbröd
Smörgåstårta texmex med kyckling, avokado och polarbröd. Gillar du texmex så är denna för dig.
En smaskig och annorlunda tex mex smörgåstårta med inspiration från Mexico med polarbröd, kyckling- tomatsalsafyllning samt avocado guacamole.
Tillagning
- Koka basmatiris med en halv tsk gurkmeja (du kan koka en större sats och äta till annat).
- Bena ur kycklingen och skär köttet i små bitar. Blanda kycklingkött, salsa, lime och sköljda bönor. Krydda med salt och peppar.
- Dela avokadorna. Kärna ur och gröp ur fruktköttet med en sked. Mixa avokado, crème fraiche och vitlök i en matberedare.
- Krydda med tabasco, citronsaft och salt.
- Blanda kokt ris med majs och färsk koriander.
- Strimla isbergssalladen.
- Hacka paprikan i småbitar.
- Dela tomaterna.
- Bred ett lager avokadoröra guacamole på ett polarbröd och lägg sedan på ett lager kycklingröra.
- Bred en till polarbröd med guacamole och lägg över den första.
- Bred ut hälften av risblandningen samt strimlad sallad och riven ost.
- Toppa med några klickar av gräddfil.
- Gör om samma sak. Två till lager bröd - ett med kyckling och ett med risblandningen som innan.
- Bred resten av avokadofyllningen på ett bröd som blir det översta lagret.
- Garnera med körsbärstomater, riven ost, färsk koriander, paprika och några bitar grön jalapeño (obs den är mycket stark - inget för barn).
Tips
- Skär med vass kniv i tårtbitar.
- Nachos kan du servera till också.
- Servera inte den starka jalapenon till barn.
- Du kan byta ut polarbröden mot stora tortillabröd om du vill.
- Vill du göra en rund smörgåstårta så kan du byta bröd till halvor av ljusa Hönökakor och lägga ihop. Lägg ihop med fyllningen dagen innan. Garnera sedan dagen efter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 722 kcal