Persiljestuvad potatis

Gott som tillbehör till isterband, stekt fläsk eller annan svensk husmanskost.

4 portioner persiljestuvad potatis

  • Förberedelse: 35 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 900 gram fast potatis
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller flytande margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och koka potatisen mjuk runt 25 minuter. Låt svalna något.
  2. Dela potatisarna i grova skivor eller tärningar.
  3. Smält fett i en kastrull eller panna med höga kanter.
  4. Rör ut mjölet och tillsätt under omrörning mjölken, låt koka några minuter under omrörning.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd i potatisar och hackad persilja, värm upp, servera och njut.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer