Marmelad med grapefrukt och melon

Introduktion och förberedelse för tillagning

Laga en bitter och söt marmelad med grapefrukt och melon.

Välj en söt melon som honungsmelon, nätmelon eller Cantaloupmelon.

ca 3 burkar marmelad med grapefrukt och me

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 0,5 kg honungsmelon, nätmelon eller Cantaloupmelon
  • 0,5 kg grapefrukt
  • 1 kg syltsocker

Tillagning

  1. Dela melonen och skär i klyftor. Skär ut köttet och hacka det.
  2. Skölj och skrubba grapefrukten. Dela i klyftor och hacka den fint.
  3. Blanda melon, grapefrukt samt socker i en kastrull och koka i 15 minuter under omrörning. Se till så att sockret inte bränner.
  4. Skumma marmeladen.
  5. Häll upp grapefrukt och honungsmarmeladen i rena marmeladburkar och förslut dem när marmeladen är varm. Låt svalna. Förvara marmeladen svalt.
  6. Öppnad burk marmelad med grapefrukt och melon förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.