Marmelad med grapefrukt och melon

Laga en bitter och söt marmelad med grapefrukt och melon.

Välj en söt melon som honungsmelon, nätmelon eller Cantaloupmelon.

ca 3 burkar marmelad med grapefrukt och me

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 0,5 kg honungsmelon, nätmelon eller Cantaloupmelon
  • 0,5 kg grapefrukt
  • 1 kg syltsocker

Tillagning

  1. Dela melonen och skär i klyftor. Skär ut köttet och hacka det.
  2. Skölj och skrubba grapefrukten. Dela i klyftor och hacka den fint.
  3. Blanda melon, grapefrukt samt socker i en kastrull och koka i 15 minuter under omrörning. Se till så att sockret inte bränner.
  4. Skumma marmeladen.
  5. Häll upp grapefrukt och honungsmarmeladen i rena marmeladburkar och förslut dem när marmeladen är varm. Låt svalna. Förvara marmeladen svalt.
  6. Öppnad burk marmelad med grapefrukt och melon förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept