Lingonte

Lingonte eller lingondricka av färska eller frysta lingon som fått dra i hett vatten och mosats. Nyttigt och gott. Om du vill tillsätter du lite socker om du tycker lingonen är för sura.
Det finns forskning som visar att lingon hjälper till att hålla möss smala så helt onyttiga är de nog ej för människor heller.

1 portioner lingonte

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1 dl färska eller frysta lingon
  • 3 dl kokande vatten
  • 1 tsk socker (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten och häll över lingonen i ett glas, skål eller glasburk.
  2. Låt dra i någon minut.
  3. Mosa lingonen grovt med en gaffel.
  4. Tillsätt och rör ev. i lite socker om du vill.
  5. Servera lingontéet eller den varma lingondrycken varm eller kall.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer