Frostade frukter

Att frosta frukter går ut på att få dem att se ut som om de har frost - fast att det egentligen är socker och äggvita.

Välj frukter som man inte behöver skala för att äta ex äpplen och päron och undvik ex. clementiner.

Självklart kan man äta den frostade frukten också. Men ligger de för länge gör de kanske mest glädje som prydnad.

10 frostade frukter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 10 blandade frukter av äpplen, päron eller liknande. Jordgubbar, druvor och plommon går också fint.
  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 dl florsocker

Tillagning

  1. Skölj frukterna och torka dem med en handduk.
  2. Vispa ihop äggvitan.
  3. Lägg frukterna på ett galler med en tidning under och pensla dem med äggvitan.
  4. Blanda sockret i en bunke.
  5. Sikta socker över, vänd försiktig och sikta runt om.
  6. Låt torka. Klart.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-17

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer