Frostade frukter

Introduktion och förberedelse

Att frosta frukter går ut på att få dem att se ut som om de har frost - fast att det egentligen är socker och äggvita.

Välj frukter som man inte behöver skala för att äta ex äpplen och päron och undvik ex. clementiner.

Självklart kan man äta den frostade frukten också. Men ligger de för länge gör de kanske mest glädje som prydnad.

10 frostade frukter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 10 blandade frukter av äpplen, päron eller liknande. Jordgubbar, druvor och plommon går också fint.
  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 dl florsocker

Tillagning

  1. Skölj frukterna och torka dem med en handduk.
  2. Vispa ihop äggvitan.
  3. Lägg frukterna på ett galler med en tidning under och pensla dem med äggvitan.
  4. Blanda sockret i en bunke.
  5. Sikta socker över, vänd försiktig och sikta runt om.
  6. Låt torka. Klart.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-17

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.