Fräst pak choi

Ett grundrecept på hur du kan tillaga Pak choi och fräsa med asiatiska smaker som passar till.

Här med ljus soja, ketjap manis, sesamolja, chili, vitlök och ingefära.

2 portioner pak choi

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 250 gram pak choi, 2 stycken
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk ljus soja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 krm flingsalt

Tillagning

  1. Blanda ketjap manis, pressad vitlök, chiliflakes, finriven färsk ingefära, ljus soja och strösocker i en skål.
  2. Skölj pak choi.
  3. Skär bort botten på pak choi-huvudena.
  4. Strimla den grövre ljusare delen och lägg i en panna med höga kanter eller wok.
  5. Strimla den gröna delen.
  6. Fräs de grövre delarna i sesamolja en minut.
  7. Tillsätt det gröna.
  8. Häll över marinaden och fräs ihop en halv minut.
  9. Smaka av med lite flingsalt till servering.
Pak choi som strimlats på en skärbräda.
Pak choi strimlar du och steker först den ljusare lite grövre stjälken samt efter det de gröna spädare bladen.

Tips

  • Du kan steka/fräsa i en stekpanna med höga kanter eller woka i en wokpanna.
  • Det finns påsar på 250 gram med två stycken svenskodlad pak choi i som jag använde.
  • Kan även garneras med 1 msk sesamfrön.
  • Kan förberedas i god tid och blir bara godare efter en tid i kylen.
E-mail
Medel: 3.5 (26 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-05-20