Fänkålsgratäng

Gratäng med fänkål är ett mycket gott och smakrikt tillbehör.
Fänkålsgratäng med grädde och ost blir det både grönsak och sås till stekt kalkon, kyckling eller annat kött eller vegetariskt. Ugnsstekt klyftpotatis till passar bra.

4 portioner fänkålsgratäng

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 stycken fänkål
  • 2 dl grädde
  • 30 gram riven parmesanost eller lagrad ost
  • 5 dl apelsinjuice

Tillagning

  1. Strimla fänkålen i bitar och koka den med juicen i 20 minuter.
  2. Sila av juicen och lägg fänkålen i en smord gratängform.
  3. Häll över grädden och smula över ost.
  4. Gratinera fänkålsgratängen i 10 minuter på 200 grader eller tills gratängen fått fin färg och fänkålen är mjuk.
E-mail
Medel: 4.1 (7 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer