Cheesecake med choklad och Digestivebotten
Cheesecake med choklad och Digestive-botten.
En variant på cheesecake som är lite elegant och tunnare samt påminner om en kladdkaka fast med smulig botten av Digestivekex.
Tillagning
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Smält smör i en kastrull.
- Pensla tårtringen inuti med smält smör.
- Kör kexen i mixer.
- Rör ner smulorna i det smälta smöret och tillsätt socker.
- Pressa ner blandningen i botten av formen.
- Baka i ca 10 minuter.
- Bryt under tiden chokladen i bitar och smält i en bunke i mikrougn eller vattenbad.
- Tillsätt hälften av crème fraichen, lite i taget under omrörning.
- I en annan bunke blandar du resterande crème fraiche och kesella med sockret och maizenan, därefter häller du i chokladblandningen och till sist ägget.
- Häll cheesecakemassan i formen och baka i ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt stå i 10 minuter.
- Låt kallna. Låt gärna stå i kyl över natten.
- Innan servering garnerar du med hyvlad choklad och florsocker.
Kan bakas i god tid
Kan förberedas innan och stå i kylen ex. över natten eller frysas och tinas i kylen några timmar innan servering.
Garnering
Chokladcheesecaken kan du garnera med riven choklad av valfri sort ex. mjölkchoklad och 70% mörkare fin choklad. Vit choklad blir också gott och fint.
Serveringsförslag
Förslag till servering är med rårörda bär, sylt, färska bär eller passionsfrukt. En klick vispad grädde eller vaniljglass passar också till.
Vintips
Serverar du chokladcheesecake som dessert på en middag så passar ett sött dessertvin med torkade druvor eller Commanderia till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 321 kcal