Morotskakans dag 3 februari

Fira med morotskaka den 3 februri - då är det morotskakans dag.

Morotskakans dag är inte så känd som Kanelbullens-dag men morotskaka är ju minst lika gott. Vidare verkar det vara en av dessa hittepådagar som ingen riktigt vet vem som börjat med. Den verkar funnits sedan 2003 och man kan anta att det är någon som vill främja moroten - kanske LRF, svenska bönder eller någon PR-byrå?

Sak samma vem som hittat på morotskaksdagen - inte mig emot - vi har ju så fina morötter i Sverige - de godaste morötterna. Världens bästa morötter ;)

Här är lite tips på några morotskakor och olika frostings och toppings. Man kan också baka liknade mjuk kaka med riven zucchini eller rödbetor eller smaksätta med pepparkakskryddor.

E-mail

Publicerat: Uppdaterat: 2017-11-15

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.