Vego majonnäs med senap

Vegomajonnäs med senap. En god majonnäs utan ägg, istället binder senapen oljan till majonnäsliknande dressing.
God till sallad, mackor, kokta eller grillade grönsaker och som sås till det mesta.

Ca 2 dl vegomajonnäs

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 4 msk grov senap
  • 3 krm salt
  • 1 msk vatten
  • 2 dl olja

Tillagning

  1. Vispa ihop senap, salt och vatten i en skål.
  2. Tillsätt några droppar olja och vispa.
  3. Tillsätt därefter gradvis resten av oljan under vispning. Senapen binder oljan till en majonnäsliknande dressing.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer