Vego majonnäs med senap

Vegomajonnäs med senap. En god majonnäs utan ägg, istället binder senapen oljan till majonnäsliknande dressing.
God till sallad, mackor, kokta eller grillade grönsaker och som sås till det mesta.

Ca 2 dl vegomajonnäs

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 4 msk grov senap
  • 3 krm salt
  • 1 msk vatten
  • 2 dl olja

Tillagning

  1. Vispa ihop senap, salt och vatten i en skål.
  2. Tillsätt några droppar olja och vispa.
  3. Tillsätt därefter gradvis resten av oljan under vispning. Senapen binder oljan till en majonnäsliknande dressing.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer