Dillmajonnäs

Introduktion och förberedelse

Dillmajonnäs är en god kall sås med majonnäs, gräddfil, hackad dill och gräslök.

Serveringsförslag

Dillmajonnäs är gott till fisk som panerad torsk, fiskpinnar, grillad eller stekt lax med mera.

Varianter

  • Vegan dillmajonnäs kan du göra med vegan majonnäs eller köpt äggfri majonnäs samt växtbaserad gräddfil.
  • Gott i är även någon msk pressad citron.
  • Gräslök är valfritt.

Tips

Det finns frysta hackad dill och gräslök som är smidig att använda till såsen.

6 portioner dillmajonnäs

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda majonnäs och gräddfil i en skål.
  2. Hacka dill och gräslök fint och rör ner i såsen.
  3. Smaka av dillmajonnäsen med salt och vitpeppar samt servera.
E-mail
Medel: 4.2 (45 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-08-24