Rostad vitlök

Rostad vitlök blir mjuk och söt. Dela sedan den hela rostade vitlöken på mitten så du kan pressa ut mjuk vitlök. Gott som tillbehör till det mesta ex. grillat eller att ha i potatissallad.
Smidigt att laga då du kan lägga med vitlöken samtidigt som du lagar annat i ugnen ex. klyftpotatis eller rostade rotfrukter.

4 portioner rostad vitlök

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 37 min

Ingredienser

  • 2 stora hela vitlökar
  • 1 msk olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  2. Skala av det mesta av det yttersta skalet på vitlöken.
  3. Lägg i en ugnsform och pensla med olivolja.
  4. Rosta vitlöken i 35 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna något.
  6. Skrä vitlöken tvärs över klyftorna med en ex. en vass kniv eller brödkniv och servera. Kläm sedan ut innehållet ur de halva klyftorna.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer