Rostad vitlök

Rostad vitlök blir mjuk och söt. Dela sedan den hela rostade vitlöken på mitten så du kan pressa ut mjuk vitlök. Gott som tillbehör till det mesta ex. grillat eller att ha i potatissallad.
Smidigt att laga då du kan lägga med vitlöken samtidigt som du lagar annat i ugnen ex. klyftpotatis eller rostade rotfrukter.

4 portioner rostad vitlök

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 37 min

Ingredienser

  • 2 stora hela vitlökar
  • 1 msk olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  2. Skala av det mesta av det yttersta skalet på vitlöken.
  3. Lägg i en ugnsform och pensla med olivolja.
  4. Rosta vitlöken i 35 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna något.
  6. Skrä vitlöken tvärs över klyftorna med en ex. en vass kniv eller brödkniv och servera. Kläm sedan ut innehållet ur de halva klyftorna.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer