Vegansk coleslaw

Vegansk coleslaw med vitkål, morötter och vegansk majonnäs utan ägg som ex. Coop Extra majonnäs. Passar både veganer, vegetarianer och omnivorer. Coleslaw är gott som röra och sås till det mesta ex. på en buffé. Några förslag är till grillade grönsaker, pizza eller i hamburgare.

Här har jag gjort en sats på en burk majonnäs (utan ägg som Coop extra) 450 gram. Garnera gärna med färsk koriander, solrosskott eller grovhackad bladpersilja. Rostade sesamfrön, pumpafrön eller solrosfrön är också gott på toppen. Annat gott att smaksätta coleslawen är 2 msk finriven färsk ingefära; 1 tsk sambal oelek; 1 tsk curry; ett rivet äpple; 3 msk tahini sesampasta och någon tsk sesamolja. Vidare kan man byta ut socker mot farinsocker eller honung.

6 portioner vegansk coleslaw

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram vitkål
  • 400 gram morötter
  • 450 gram majonnäs utan ägg ex Coop Extra
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 dl socker

Tillagning

  1. Ta bort yttersta bladet på kålen.
  2. Skär den i grova klyftor och skär bort stammen.
  3. Strimla vitkålen med kniv, rivjärn eller matberedare.
  4. Skala och strimla morötterna likadant.
  5. Blanda kål och morot med salt, socker och svartpeppar i en skål. Knåda in kryddorna några minuter så att saltet gör att kålen mjuknar.
  6. Tillsätt majonnäsen och rör ihop till en röra. Smaka av med salt, peppar och socker.
  7. Förvara i kylen till servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer