Vegetarisk Stroganoff

En Stroganoff utan korv. Sojaprotein eller quorn blir gott till vegetarisk Stroganoff. Ris, quinoa, råris, vildris eller kokt matvete eller couscous passar till. Lägg gärna till strimlad paprika, svamp, tärnad vitkål och kokta stora vita bönor.

4 portioner vegetarisk stroganoff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 g blötlagt sojaprotein eller quorn i bitar
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong, sojamjölk eller mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt, kokbar creme fraiche eller sojagrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar

Tillagning

  1. Värm en stekpanna på spisen.
  2. Skala och hacka lök.
  3. Stek soja eller quorn med lök i olivolja några minuter tills det fått lite färg.
  4. Tillsätt tomatpuré och vetemjöl och rör runt.
  5. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  6. Tillsätt yoghurt, kokbar creme fraiche eller sojagrädde mot slutet, värm upp och smaka av med salt, socker och peppar.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer