Vegetarisk Stroganoff med sojaprotein

Sojaprotein sojakuddar kan du köpa torkat i påsar.
När du ska tillaga det blötlägger du det i några minuter och sedan kan du använda det i alla recept. Sojaprotein är nyttigt, har högt näringsvärde och gott tuggmotstånd. Det smakar inget i sig utan smakar vad man tillagar det med. Jättegott att ha i grytor eller som här istället för falukorven i Stroganoff.

4 portioner vegetarisk Stroganoff med sojaprotein

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 g blötlagt sojaprotein
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten, buljong, sojamjölk, havremjölk, Oatley eller mjölk
  • 1 dl matlagningsyoghurt eller sojagrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svart eller vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt en stekpanna på spisen. Skala och hacka lök.
  2. Stek sojaproteinet med lök i olivolja några minuter tills det fått lite färg.
  3. Tillsätt tomatpure och vetemjöl och rör runt.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong eller mjölk, rör och koka 5 minuter.
  5. Tillsätt yoghurt eller sojagrädde mot slutet och smaka av med salt, socker och peppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer