Sylt med björnbär björnbärssylt

Hemgjord sylt med björnbär eller björnbärssylt. Mosa rensade björnbär, blanda med socker och koka ihop.
Istället för syltsocker kan du ta vanligt socker. Vill du ha en hållbar sylt tar du då i 1 krm natriumbensoat och 1 krm citronsyra samt 1 tsk pektin för bra konsistens. Blanda natriumbensoat, pektin, citronsyra med strösockret innan du tillsätter det.

1 liter björnbärssylt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 kg björnbär
  • 500 gram syltsocker
  • 2 msk socker

Tillagning

  1. Rensa björnbär.
  2. Mosa ihop med socker i en gryta. Värm under omrörning och koka i 10 minuter. Späd eventuellt med några matskedar vatten om sylten kokar för torrt och bränns.
  3. Tillsätt socker under omrörning och koka i 2 minuter till.
  4. Häll upp björnbärssylten på väl rengjorda och syltburkar.
  5. Sätt på lock.
  6. Förvara björnbärssylten mörkt och svalt.
  7. Öppnad burk björnbärssylt har du i kylen.
E-mail
Medel: 4.2 (28 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer