Salsicca med potatissallad och grönsaksspett

Färsk grillad råkorv salicca med potatissallad i vitlöksmajonnäs samt grillad grönsaksspett med vitlöksolja. Gott och enkelt från grillen.
Istället för salsicca kan du grilla färsk chorizo eller bratwurst. Du kan köpa 2 dl färdig majonnäs och blanda med 2 klyftor pressad vitlök istället för att laga egen majonnäs.

4 portioner salsicca med potatissallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 färska råkorvar salsicca
  • 700 gram potatis av fast sort ex. asterix, färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 äggula
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja, raps eller solrosolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Tillbehör: 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 2 tomater (valfritt)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 1 stor rödlök eller två små
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Börja med potatissalladen som du också kan förbereda innan och ha i kylen.
  2. Skala potatisen eller koka med skrubbat och putsat skal så det är fint. Tärna potatisen i ca 3x3 cm bitar.
  3. Koka den mjuk i ca 15 minuter.
  4. Gör under tiden vitlöksmajonnäsen: Rör ihop äggula och senap i en skål. Tillsätt salt och peppar.
  5. Vispa ner olja droppvis till en majonnäs. Använd ev. en elvisp.
  6. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt citronsaft och hackad bladpersilja.
  7. Blanda vitlöksmajonnäsen med kokt ljummen eller kall potatis. Skölj och hacka bladpersilja samt tärna tomater.
  8. Strö över hackad bladpersilja och tärnad tomat vid serveringen.
  9. Grönsaksspett: Skölj paprika och zucchini. Skär paprikan i ca 4x4 cm tärningar. Dela på zucchinin på längden och skär i ca 4 cm bitar.
  10. Skala och dela rödlöken. Skär i sex klyftor.
  11. Skala och pressa vitlöken och blanda med olivolja, salt och peppar i ett glas.
  12. Varva grönsakerna på fyra spett. Pensla dem med vitlöksoljan.
  13. Grilla grönsakerna och de färska korvarna på medelvärme i 10 minuter runt om.
  14. Servera de grillad korvarna och grönsaksspetten med potatissalladen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer