Korv med stekt potatis

Färsk stekt råkorv med råstekt potatis och stekt ägg är gott som lunch. Gillas av alla åldrar.
Välj gärna färsk god råkorv som salsiccia, bratwurst eller chorizo. Räkna en stor eller två mindre per portion. Du kan också steka vanlig korv efter tycke och tillgång såklart.
Gott med hackad persilja, grov eller stark senap och ketchup. Saltgurka och inlagda rödbetor är också gott till.

2 portioner korv med stekt potatis

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 gram färsk råkorv
  • 400 gram potatis av fast sort
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 2 ägg
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • Tillbehör: 2 tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Skala potatisen och skär den i ca 1x1 cm tärningar. Skölj potatisen i ett durkslag.
  2. Stek potatisen i 1 msk olja och 1 msk smör på medelvärme i ca 20 minuter och vänd dem då och då.
  3. Stek korven i lite olja i en annan panna ca 10 minuter runt om. Ta upp korven och lägg åt sidan.
  4. Stek äggen i smör i ca 5 minuter. Med solsidan upp eller vänd dem så att de blir dubbelstekta.
  5. Skölj och skiva tomaterna. Blanda dem med lite olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.
  6. Salta och peppra potatisen. Salta lite på äggen med.
  7. Servera potatisen med den stekta korven, äggen, tomaterna samt strö över lite hackad bladpersilja.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer