Salsiccia med pepparrotsstuvad potatis

Salsiccia med pepparrotsstuvad potatis serverat med gröna ärter. Gott till vardags som lunch eller middag.
Korven kan stekas eller grillas.
Köp färsk råkorv salsiccia eller annan färsk korv. Räkna 2-3 styck per portion.
Det går såklart utmärkt att stuva överbliven kokt potatis i tärningar istället för att koka nya.
Senap, rödbetor, tomatsallad och grönsallad passar också till.

4 portioner salsiccia med pepparrotsstuvad potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram färsk råkorv salsiccia
  • 12 medelstora potatisar av fast sort
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk, standard
  • 3 msk grädde (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 4 msk finriven pepparrot, ev. från tub
  • 1 pkt fryst hackad persilja
  • 0,5 dl färsk hackad persilja
  • Tillbehör: 200 gram gröna ärtor eller broccoli

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen i ca 2x2 cm tärningar.
  2. Koka den mjuk i ca 15 minuter. Laga under tiden stuvningen.
  3. Pepparrotsstuvning: fräs smöret i en såskastrull.
  4. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp.
  5. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner.
  6. Låt stuvningen koka på låg värme medan potatisen kokar klart och rör då och då så att den inte bränns.
  7. Skala och finriv färsk pepparrot om du köpt det.
  8. Smaka av såsen med lite grädde, salt, peppar samt riven pepparrot.
  9. Stek under tiden salsiccia-korvarna i någon msk smör eller olivolja ca 7 minuter så att de får färg runt om och är genomstekta.
  10. Koka ärtorna i lite vatten i ca 3 minuter.
  11. Häll av potatistärningarna och blanda med stuvningen.
  12. Tillsätt hackad persilja och låt bli varmt.
  13. Servera de stekta salsiccia-korvarna med den pepparrotsstuvade potatisen samt ärtorna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer