Salsiccia med pepparrotsstuvad potatis

Salsiccia med pepparrotsstuvad potatis serverat med gröna ärter. Gott till vardags som lunch eller middag.
Korven kan stekas eller grillas.
Köp färsk råkorv salsiccia eller annan färsk korv. Räkna 2-3 styck per portion.
Det går såklart utmärkt att stuva överbliven kokt potatis i tärningar istället för att koka nya.
Senap, rödbetor, tomatsallad och grönsallad passar också till.

4 portioner salsiccia med pepparrotsstuvad potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram färsk råkorv salsiccia
  • 12 medelstora potatisar av fast sort
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk, standard
  • 3 msk grädde (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 4 msk finriven pepparrot, ev. från tub
  • 1 pkt fryst hackad persilja
  • 0,5 dl färsk hackad persilja
  • Tillbehör: 200 gram gröna ärtor eller broccoli

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen i ca 2x2 cm tärningar.
  2. Koka den mjuk i ca 15 minuter. Laga under tiden stuvningen.
  3. Pepparrotsstuvning: fräs smöret i en såskastrull.
  4. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp.
  5. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner.
  6. Låt stuvningen koka på låg värme medan potatisen kokar klart och rör då och då så att den inte bränns.
  7. Skala och finriv färsk pepparrot om du köpt det.
  8. Smaka av såsen med lite grädde, salt, peppar samt riven pepparrot.
  9. Stek under tiden salsiccia-korvarna i någon msk smör eller olivolja ca 7 minuter så att de får färg runt om och är genomstekta.
  10. Koka ärtorna i lite vatten i ca 3 minuter.
  11. Häll av potatistärningarna och blanda med stuvningen.
  12. Tillsätt hackad persilja och låt bli varmt.
  13. Servera de stekta salsiccia-korvarna med den pepparrotsstuvade potatisen samt ärtorna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer