Salsiccia med pepparrotsstuvad potatis

Introduktion och förberedelse

Salsiccia med pepparrotsstuvad potatis serverat med gröna ärter.

Korven kan stekas i stekpanna eller grillpanna eller grillas på utegrill.

Köp färsk råkorv salsiccia eller annan färsk korv. Räkna 2-3 stycken per portion.

Det går såklart utmärkt att stuva kalla rester på kokt potatis eller färskpotatis i tärningar istället för att koka nya.

Serveringsförslag

Gott till vardags som lunch eller middag.

4 portioner salsiccia med pepparrotsstuvad potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram färsk råkorv salsiccia
  • 12 medelstora potatisar av fast sort
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk, standard
  • 3 msk grädde (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 4 msk finriven pepparrot, ev. från tub
  • 1 pkt fryst hackad persilja
  • 0,5 dl färsk hackad persilja
  • Tillbehör: 200 gram gröna ärtor eller broccoli

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen i ca 2x2 cm tärningar.
  2. Koka den mjuk i ca 15 minuter. Laga under tiden stuvningen.
  3. Pepparrotsstuvning: fräs smöret i en såskastrull.
  4. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp.
  5. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner.
  6. Låt stuvningen koka på låg värme medan potatisen kokar klart och rör då och då så att den inte bränns.
  7. Skala och finriv färsk pepparrot om du köpt det.
  8. Smaka av såsen med lite grädde, salt, peppar samt riven pepparrot.
  9. Stek under tiden salsiccia-korvarna i någon msk smör eller olivolja ca 7 minuter så att de får färg runt om och är genomstekta.
  10. Koka ärtorna i lite vatten i ca 3 minuter.
  11. Häll av potatistärningarna och blanda med stuvningen.
  12. Tillsätt hackad persilja och låt bli varmt.
  13. Servera de stekta salsiccia-korvarna med den pepparrotsstuvade potatisen samt ärtorna.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 487 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-05