Salsa med Habanero

Salsa med Habanero chili. En het Mexikansk chilisås till tortillas, tacos, burritos och som tillbehör till den mesta Mexikansk mat. Även god som chilisås till annan mat.

Här med Habanero chilis som finns i välsorterade butiker. Jag har även med torkade Arbolchilis som är små chilis och kan ersättas med torkade piri piri, några tsk chiliflakes eller röda torkade birds eye chilis. Gillar du riktig het salsa kan du ta med en Carolina Reaper chili i salsan.

Istället för att mixa med en blender eller matberedare kan du använda en skål samt en stavmixer. Du kan beställa chilis på chilihouse.dk.

ca 5 dl salsa med Habanero

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 5 torkade Arbolchilis
  • 3 msk olivolja
  • 1 färsk Habanero chili
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 gram cocktailtomater
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk limesaft
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Skölj och torka av Arbolchilis. Skär bort stjälkar.
  2. Fräs dem i några sekunder i oljan och lägg sedan över i en mixer.
  3. Skala och klyfta löken samt vitlök.
  4. Rosta lök, vitlök, hel Habanera med stjälk samt tomater så att de får lite svarta fläckar här och där.
  5. Lägg över i mixern.
  6. Tillsätt oregano, limesaft och salt.
  7. Mixa salsan till en jämn sås.
  8. Smaka av med salt.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer