Potatissallad med kapris, äpple och purjolök

Potatissallad med kapris, äpple och purjolök är gott som tillbehör till buffe, picknick, grillad kyckling och rostbiff.

Någon matsked honung samt fransk senap ger också god smak.

8-10 portioner potatissallad med kapris

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 30 medelstora färskpotatisar
  • 1 purjolök
  • 2 äpplen
  • 6 dl gräddfil
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 små burkar kapris
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Rensa och putsa potatisen. Skala den om du vill. Dela ev. stora potatisar på mitten. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
  2. Skölj och hacka purjolöken under tiden.
  3. Blanda i purjolöken i potatisen efter att du hällt av vattnet - när potatisen ännu är varm.
  4. Låt potatis och purjolök svalna.
  5. Skär äpplena i tärningar och blanda i potatisen.
  6. Blanda i gräddfil, creme fraiche, kapris och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg upp potatissalladen på ett stort fat eller form och servera.
  8. Du kan garnera med lite extra kapris på toppen samt ev. hackad bladpersilja eller vårlök.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer