Potatissallad med kapris

Potatissallad med kapris, färska örter, olivolja, gröna sojabönor, cocktailtomater och vit balsamvinäger. Med färskpotatis eller delikatesspotatis. Du kan variera ingredienser efter tillgång och tycke.
Gott att ha i är ex. skivad gurka, rädisor, andra bönor som gröna bönor eller sockerärtor, gröna ärtor, svarta bönor, majs, ruccola och babyspenat.
Iställer för hel stor kapris kan du ha i små kapris men godast är de stora tycker jag.
Potatissalladen kan också serveras på egen hand - speciellt om du tillsätter ex. tärnad grillad kyckling, skinka eller fetaost.

4 portioner potatissallad med kapris

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • ca 12 potatisar som färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 6 stora hela bitar inlagd kapris
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk hackad gräslök
  • ca 6 blad färsk basilika
  • 8 st cocktailtomater
  • 0,5 pkt frysta gröna sojabönor, ca 125 gram
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skrubba och putsa rent potatisen. Har den fint skal kan du koka den med det.
  2. Koka potatisen mjuk ca 15-20 minuter. Förbered under tiden övriga ingredienser.
  3. Hacka de hela kaprisarna och lägg i en stor skål.
  4. Skölj och hacka örter och lägg i skålen.
  5. Skölj och halvera cocktailtomaterna och lägg med örterna.
  6. Koka upp gröna sojabönor och koka några sekunder. Häll av och skölj kallt. Lägg med örterna.
  7. Tillsätt olivolja och vinäger och blanda runt.
  8. Häll av potatisen och låt den ånga av någon minut tills du kan skära den i grova skivor.
  9. Blanda potatisen i skålen med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  10. Servera potatisalladen direkt från skålen eller lägg upp på serveringsfat.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer