Picknickmacka med kycklingröra

Introduktion och förberedelse

Picknickmacka med kycklingröra. Fyll en baguette med kycklingröra smaksatt med lite curry, paprika, purjolök, majonnäs och yoghurt med sallad och rödlök.

Tips

  • Istället för baguettebröd kan du ta ciabatta eller annat gott bröd.
  • OBS förvara mackorna i en kylbox med kylklamp (upp till någon dag) om de ej ska ätas inom 2-3 timmar.

2 picknickmackor med kycklingröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 minibaguetter, ciabattas, stora bullar eller en stor baguette
  • 1,5 dl hackat grillat eller stekt kycklingkött
  • 0,5 röd paprika
  • 5 cm purjolök
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 krm curry
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 4 salladsblad
  • 0,5 skivad rödlök

Tillagning

  1. Skär stekt eller grillat kycklingkött i tärningar. Skölj och skär paprika i små tärningar. Dela, skölj och strimla purjolök. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt majonnäs, matyoghurt, curry samt salt och peppar. Rör ihop till en röra.
  3. Dela bröden och smöra dem eventuellt. Lägg några blad grönsallad i botten, fördela kycklingröran på halvorna och toppa med några ringar rödlök.
  4. Rulla och slå ev. in baguetterna i smörpapper eller plastfolie.
  5. Förvaras picknickmackorna med kycklingröra kylda tills de ska ätas.
E-mail
Medel: 4.2 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 454 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-10