Picknickmacka med kycklingröra

En baguette fylld med kycklingröra smaksatt med lite curry, paprika, purjolök, majonnäs och yoghurt med sallad och rödlök.
Istället för baguettebröd kan du ta ciabatta eller annat gott bröd.
OBS förvara mackorna i en kylbox med kylklamp (upp till någon dag) om de ej ska ätas inom 2-3 timmar.

2 picknickmackor med kycklingröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 minibaguetter, ciabattas, stora bullar eller en stor baguette
  • 1,5 dl hackat grillat eller stekt kycklingkött
  • 0,5 röd paprika
  • 5 cm purjolök
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 krm curry
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 4 salladsblad
  • 0,5 skivad rödlök

Tillagning

  1. Skär stekt eller grillat kycklingkött i tärningar. Skölj och skär paprika i små tärningar. Dela, skölj och strimla purjolök. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt majonnäs, matyoghurt, curry samt salt och peppar. Rör ihop till en röra.
  3. Dela bröden och smöra dem eventuellt. Lägg några blad grönsallad i botten, fördela kycklingröran på halvorna och toppa med några ringar rödlök.
  4. Rulla och slå ev. in baguetterna i smörpapper eller plastfolie.
  5. Förvaras picknickmackorna med kycklingröra kylda tills de ska ätas.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer