Picknickmacka med laxröra

Mackor fyllda med laxröra smaksatt med rödlök i majonnäs och yoghurt med sallad.
Istället för frallor eller bullar kan du ta baguettebröd, ciabatta eller annat gott bröd.
OBS förvara laxmackorna i en kylbox med kylklamp (upp till någon dag) om de ej ska ätas inom 2-3 timmar.

2 picknickmackor med laxröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 1,5 dl hackad rökt eller varmrökt lax
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk matyoghurt
  • 0,5 rödlök
  • 4 salladsblad
  • 0,5 skivad rödlök

Tillagning

  1. Skär rökt lax i tärningar. Skala och finhacka rödlök. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt majonnäs och matyoghurt. Rör ihop till en röra.
  3. Dela bröden och smöra dem eventuellt. Lägg några blad grönsallad i botten, fördela laxröran på halvorna och toppa med några ringar rödlök.
  4. Rulla och slå ev. in laxmackorna i smörpapper eller plastfolie.
  5. Förvaras laxmackorna kylda tills de ska ätas.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer