Kycklingciabatta med bacon och currymajonnäs

Ciabatta med kycklingfyllning. Stora goda frallor så kallade ciabattabröd blir matiga utflyktsmackor förslagsvis med kyckling, bacon och currymajonnäs.

1 kycklingciabatta med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 ciabatta (stor italiensk fralla) eller annat valfritt bröd
  • 50 gram grillat kycklingbröst
  • 2 skivor stekt bacon
  • 3 msk majonnäs
  • 2 krm curry
  • 1 msk mango chutney
  • 2 blad sallad av isberg, rossi och frisé
  • 5 strimlor rödlök
  • 2 skivor tomat

Tillagning

  1. Grilla kyckling om du ej köpt färdiggrillad kyckling. Plocka av kycklingköttet och skär det i grova bitar.
  2. Stek bacon knaprigt och låt svalna.
  3. Skär kyckling i bitar.
  4. Dela på bröd.
  5. Blanda majonnäs, curry och mango chutney. Bred på en skiva bröd.
  6. Skölj och plocka sallad och lägg på tillsammans med några strimlor rödlök.
  7. Lägg i kyckling.
  8. Skär bacon i bitar och lägg i det.
  9. Lägg i tomatskivor och kläm ihop ciabattan innan servering. Ska du ta med dig ciabattan på utflykt kan du slå in den i smörpapper exempelvis.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer