Kycklingciabatta med bacon och currymajonnäs

Ciabatta med kycklingfyllning. Stora goda frallor så kallade ciabattabröd blir matiga utflyktsmackor förslagsvis med kyckling, bacon och currymajonnäs.

1 kycklingciabatta med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 ciabatta (stor italiensk fralla) eller annat valfritt bröd
  • 50 gram grillat kycklingbröst
  • 2 skivor stekt bacon
  • 3 msk majonnäs
  • 2 krm curry
  • 1 msk mango chutney
  • 2 blad sallad av isberg, rossi och frisé
  • 5 strimlor rödlök
  • 2 skivor tomat

Tillagning

  1. Grilla kyckling om du ej köpt färdiggrillad kyckling. Plocka av kycklingköttet och skär det i grova bitar.
  2. Stek bacon knaprigt och låt svalna.
  3. Skär kyckling i bitar.
  4. Dela på bröd.
  5. Blanda majonnäs, curry och mango chutney. Bred på en skiva bröd.
  6. Skölj och plocka sallad och lägg på tillsammans med några strimlor rödlök.
  7. Lägg i kyckling.
  8. Skär bacon i bitar och lägg i det.
  9. Lägg i tomatskivor och kläm ihop ciabattan innan servering. Ska du ta med dig ciabattan på utflykt kan du slå in den i smörpapper exempelvis.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer