Baguette med kycklingröra

Baguette med kycklingröra till fyllning. Kycklingröra med grillad kyckling, mango chutney, curry, bacon, paprika, majonnäs, rödlök och crème fraiche.
Kycklingbaguetter är goda som lunchmackor, till picknick eller utflykt.
Baguetterna kan göras kvällen innan och förvaras i kylen. Tänk på att förvara baguetterna kallt vid längre utflykt.
Hackat äpple samt purjolök är också gott i röran.
Receptet nedan räcker till runt 6 mackor med baguettebröd eller ciabattas. Receptet kan halveras om du bara ska fylla 3 mackor.

1 sats kycklingröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 grillad kyckling
  • 1 pkt bacon
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 3 msk mango chutney
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 5 droppar tabasco
  • 2 baguetter, gärna surdegsbaguetter
  • 200 gram ruccolasallad (valfritt)

Tillagning

  1. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt i en panna. Häll bort fettet i en skål och släng det i soporna när det stelnat.
  2. Under tiden plockar du köttet från kycklingen och tärnar det fint i en stor skål.
  3. Tillsätt baconbitarna, rör i crème fraiche, majonnäs, curry, mango chutney, salt, vitpeppar samt tabasco.
  4. Skölj och hacka en paprika och rör i kycklingröran. Strimla den andra och ha som pålägg på röran senare.
  5. Skala och hacka rödlöken fint och rör i den i kycklingröran.
  6. Skölj ruccolasalladen.
  7. Skär baguetterna i vardera 3 delar (det blir två kycklingbaguetter var) samt skär upp varje del.
  8. Gröp ev. ur lite av inkråmet.
  9. Fyll med kycklingröra på sex av halvorna, lägg på strimlad paprika samt ruccola och sist toppa med resterande brödhalvor.
  10. Servera kycklingbaguetterna direkt eller slå in dem i smörgåspapper eller lägg i lunchlåda. Förvara i kyl och senare vid ev. utflykt gärna med kylklampar.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer