Baguette med kycklingröra

Baguette med kycklingröra till fyllning. Kycklingröra med grillad kyckling, mango chutney, curry, bacon, paprika, majonnäs, rödlök och crème fraiche.
Kycklingbaguetter är goda som lunchmackor, till picknick eller utflykt.
Baguetterna kan göras kvällen innan och förvaras i kylen. Tänk på att förvara baguetterna kallt vid längre utflykt.
Hackat äpple samt purjolök är också gott i röran.
Receptet nedan räcker till runt 6 mackor med baguettebröd eller ciabattas. Receptet kan halveras om du bara ska fylla 3 mackor.

1 sats kycklingröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 grillad kyckling
  • 1 pkt bacon
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 3 msk mango chutney
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 5 droppar tabasco
  • 2 baguetter, gärna surdegsbaguetter
  • 200 gram ruccolasallad (valfritt)

Tillagning

  1. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt i en panna. Häll bort fettet i en skål och släng det i soporna när det stelnat.
  2. Under tiden plockar du köttet från kycklingen och tärnar det fint i en stor skål.
  3. Tillsätt baconbitarna, rör i crème fraiche, majonnäs, curry, mango chutney, salt, vitpeppar samt tabasco.
  4. Skölj och hacka en paprika och rör i kycklingröran. Strimla den andra och ha som pålägg på röran senare.
  5. Skala och hacka rödlöken fint och rör i den i kycklingröran.
  6. Skölj ruccolasalladen.
  7. Skär baguetterna i vardera 3 delar (det blir två kycklingbaguetter var) samt skär upp varje del.
  8. Gröp ev. ur lite av inkråmet.
  9. Fyll med kycklingröra på sex av halvorna, lägg på strimlad paprika samt ruccola och sist toppa med resterande brödhalvor.
  10. Servera kycklingbaguetterna direkt eller slå in dem i smörgåspapper eller lägg i lunchlåda. Förvara i kyl och senare vid ev. utflykt gärna med kylklampar.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer