Pastasallad med pesto

Introduktion och förberedelse

Pastasallad med pesto är gott på egen hand med riven parmesan eller som tillbehör ex. på buffé.

Varianter

  • Köp färdig pesto eller gör egen som blir mycket god.
  • Istället för parmesan kan du ta Grana Padano som är en liknande ost.
  • Blir också gott med fullkornspasta.
  • Kan varieras och blir mer som en italiensk pastasallad med andra ingredienser som halverade cocktailtomater, tärnad morot, babyspenat, ruccola, kokta bondbönor, gröna sojabönor, ärtor, oliver med mera.

Parmesan är ej vego

Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner pastasallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta, typ gnocchi eller skruvar
  • 2 dl pesto
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)
  • Pesto: 30 blad basilika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl nötter, helst pinjenötter
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Koka pasta enligt paket. Spola i kallt vatten i durkslag så att den svalnar.
  2. Blanda pasta och pesto i en skål och blanda ner lite olivolja och smaka av med salt och peppar.
  3. Pesto gör du så här: Rosta nötterna i en stekpanna tills de börjar lukta gott. I mortel stöts allt utom oljan som sedan tillsätts droppvis. Eller kör allt i mixer körs utom olja som tillsätts droppvis. Smaka av med lite salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 3.9 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 588 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-03