Kall bulgursallad med räkor
Introduktion och förberedelse
Kall bulgursallad med räkor, majonnäs, persilja, citron och gröna ärtor.
Serveringsförslag
En god krämig sallad som passar till lunch eller lätt middag. Även till utflykt - men se till att den är kyld.
Varianter
Gott i är också kokta tärnade morötter samt majs.
Tillagning
- Koka bulgur i lättsaltat vatten enligt paket. Tillsätt ärtorna när det är några minuter koktid kvar.
- Låt bulgur och ärtor svalna i en stor skål.
- Skölj och hacka bladpersilja. Lägg med bulgur i skålen.
- Tillsätt grovhackade räkor.
- Tillsätt citronsaft, olivolja, majonnäs, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
- Bulgursalladen är klar att serveras kall. Ett gott bröd passar till och ev. en tomatsallad.
- Förvaras kallt i kylen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 355 kcal