Kall bulgursallad med räkor

Kall bulgursallad med räkor, majonnäs, persilja, citron och gröna ärtor. En god krämig sallad som passar till lunch eller lätt middag. Även till utflykt - men se till att den är kyld.
Gott i är också kokta tärnade morötter samt majs.

4 portioner kall bulgursallad med räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 dl bulgur
  • 150 gram gröna ärtor
  • 200 gram skalade räkor
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
  • 3 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka bulgur i lättsaltat vatten enligt paket. Tillsätt ärtorna när det är några minuter koktid kvar.
  2. Låt bulgur och ärtor svalna i en stor skål.
  3. Skölj och hacka bladpersilja. Lägg med bulgur i skålen.
  4. Tillsätt grovhackade räkor.
  5. Tillsätt citronsaft, olivolja, majonnäs, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
  6. Bulgursalladen är klar att serveras kall. Ett gott bröd passar till och ev. en tomatsallad.
  7. Förvaras kallt i kylen.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer