Grekisk pastasallad

En god pastasallad med fetaost, oliver, rödlök, gurka, tomater, isbergssallad, svartpeppar och oregano. Blir också god med fullkornspasta. Vegetarisk men man kan ha i bitar av korv om man vill.

4 portioner grekisk pastasallad

  • Förberedelse: 12 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 350 gram vanlig pasta eller fullkornspasta, typ gnocchi eller skruvar
  • 1 rödlök
  • 200 g fetaost
  • 1 gul eller röd paprika
  • 1 halv gurka
  • 10 cocktailtomater
  • 1 dl svarta oliver, gärna kalamataoliver med kärnor
  • 1 msk vinäger eller citronsaft
  • 5 blad isbergssallad
  • 1 krm sS´alt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano (valfritt)
  • 0,5 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Koka pasta enligt paket. Spola i kallt vatten i durkslag så att den svalnar. När pastan kokar kan du göra iordning de andra ingredienserna.
  2. Skala och hacka lök, tärna fetaost, skär paprika, gurka och tomater i bitar, hacka oregano samt persilja och blanda alla ingredienser i en skål med pastan.
  3. På slutet droppar du över olivolja, salt och pepprar, rör runt, smakar och tillsätter ev. mer kryddor.
  4. Servera direkt eller förvara pastasalladen kallt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer