Pasta med soltorkade tomater

Pasta med soltorkade tomater, vitlök, chili, olivolja, riven parmesan, torkad basilika samt ruccola. Gott och enkelt att laga.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner pasta med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti eller skruvar
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 burk soltorkade tomater i olja, ca 200 gram
  • 0,5 tsk torkad basilika (eller en halv kruka färsk basilika)
  • 50 gram ruccola
  • 1 krm salt
  • 2 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Skala och pressa vitlökarna i en liten kastrull.
  3. Tillsätt olivolja samt 0,5 dl olja från de soltorkade tomaterna och chiliflakes.
  4. Koka pastan enligt paket. Gärna med lite olivolja samt en halv tsk salt.
  5. Fräs under tiden vitlöken och chilin i oljan tills vitlöken börjar bli ljust brun - akta så den inte bränns. Ta av från värmen och låt stå.
  6. Strimla de soltorkade tomaterna. Lägg med vitlöken. Tillsätt torkad eller färsk (hackad) basilika.
  7. Riv ost.
  8. Skölj ruccolan.
  9. Häll av spagettin och blanda med vitlöksoljan, ruccola och de soltorkade tomaterna samt den rivna osten.
  10. Smaka av med salt.
  11. Servera pastan.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer