Pasta Alfredo

En vegetarisk pasta med parmesanost, smör och grädde som grund. Här med persilja, gröna ärtor och svartpeppar. Genialiskt enkel men mycket god.

Pastan kan även toppas med ex. vitlöksfrästa räkor eller stekt kyckling för en icke vegetarisk variant.

Pasta Alfredo kan lagas med valfri färsk eller torkad pasta. Förslag är spagetti, tagliatelle eller skruvar.

Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner pasta Alfredo

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti
  • 150 gram smör
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 0,5 dl hackad kruspersilja
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 gram gröna ärtor

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Koka pastan enligt paket (8 minuter för spagetti).
  3. Värm upp och smält smöret i grädden i en kastrull. Rör om då och då.
  4. Riv ost. Finhacka persilja.
  5. Koka eller mikra ärtorna i några minuter.
  6. Häll av pastan.
  7. Blanda pastan med grädd- och smörblandningen i en stor kastrull eller skål.
  8. Vänd i parmesanosten (spara en halv dl att strö över pastan vid servering), persiljan och ärtorna.
  9. Smaka av pastan med svartpeppar och salt.
  10. Servera pasta Alfredo med lite riven parmesan på toppen.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer