Italian Green Spagetti med bacon och broccoli

God spagetti med bacon och broccolisås smaksatt med vitlök, muskot och persilja.
Ett pastarecept som givetvis blir gott med annan pasta som penne, tagliatelle eller gnocchi.

4 portioner italian green spagetti

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram spagetti eller valfri pasta
  • 300 gram bacon
  • 800 gram broccolibuketter, färska eller frysta
  • 50 gram smör, margarin eller olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 tsk muskotnöt, malen
  • 4 msk hackad persilja
  • 3 dl gröna ärtor

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Skala och hacka lök samt vitlök.
  3. Rensa och dela färsk broccoli om du köpt det.
  4. Dela baconskivorna i cirka 5 centimeter långa bitar om du köpt skivad bacon.
  5. Fräs lök och vitlök i fett i en kastrull några minuter.
  6. Rör ner vetemjöl.
  7. Tillsätt mjölk, grädde, salt, peppar och muskotnöt under omrörning. Låt koka upp under omrörning.
  8. Tillsätt broccolin och koka upp. Låt koka 5 minuter.
  9. Koka spagettin.
  10. Stek bacon i en stekpanna så att den får färg. Häll av fettet och släng det (helst ej ner i vasken som då blir full av fett till slut).
  11. Koka ärtorna mjuka några minuter.
  12. Mixa broccolin med en stavmixer till en sås. Tillsätt finhackad persilja. Smaka av med salt, muskot och vit- eller svartpeppar.
  13. Servera spagettin med broccolisåsen samt bacon och ärtor på toppen, eventuellt lite riven parmesanost samt ett syrligt fullkornsbröd till.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer