Pasta med Portabello

En vegetarisk och vegan pasta med Portabello-svamp, vitlök, chili, persilja samt sås av Oatly Imat (som matlagningsgrädde).
Portabello är en champinjon som fått växa sig stor och full med smak. Kallas även trädgårdschampinjon eller kastanjechampinjon. Äter du mycket portabello så tänk på att det ej är rekommenderat att äta mer än två kg per år.
På bilden är pastan garnerad med lite vitlöksolja med persilja (sök recept här på receptfavoriter.se)
Om du äter parmesan så kan du strö över riven parmesan vid servering. Dock är parmesan ej vegetarisk då det innehåller löpe.
Istället för Oatly Imat kan du använda sojagrädde eller vanlig matlagningsgrädde.
Du kan välja valfri sort pasta - på bilden tagliatelle - men spagetti, skruvar, fjärilar osv blir också gott.
Välj en äggfri pasta om du serverar pastan för vegan. Ica Basic har pasta utan ägg.

4 portioner pasta med Portabello

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 pasta
  • 4 msk olivolja
  • 4 portabellosvampar
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 5 dl Oatly Imat (som matlagningsgrädde)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 1 tsk salt och någon msk olja.
  2. Rensa svampen och skär i skivor.
  3. Fräs den i olivoljan så att den får färg. Gärna i en bred panna med höga kanter.
  4. Börja koka pastan enligt paket.
  5. Skala och pressa vitlök samt tillsätt chili till svampen.
  6. Fräs någon minut. Plocka undan en tredjedel av svampen till garnering om du vill.
  7. Tillsätt Imat, 1 dl vatten, hackad persilja samt buljongtärning. Låt småkoka under tiden pastan kokar klart. Smaka av med salt och peppar.
  8. Blanda svampsåsen med pastan och garnera med några skivor stekt portabello på toppen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer