Stekt zucchini med vitlök

Stekt zucchini med vitlök, olivolja och lite chili. Gott som tillbehör eller hel rätt blandad med pasta eller till en omelett. 

Här med en dressing med senap som är gott att skeda över den stekta zucchinin. Det är dock valfritt eller kan ersättas med annan dressing eller sås. 

4 portioner stekt zucchini med vitlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1,5 zucchini
  • 3 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm chiliflakes eller någon msk färsk hackad röd chili
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 2 krm salt
  • Senapsdressing: 2 msk grov senap
  • 1 dl solrosolja eller rapsolja
  • 0,5 krm salt
  • Tillbehör: 60 gram ruccola (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj och skär zucchinin i grova bitar ex. halvmånar, kuber eller valfri form.
  2. Fräs i olivoljan tills de precis får färg.
  3. Skala och pressa i vitlök, tillsätt chili, vinäger, socker samt salt och stek på låg värme några minuter till.
  4. Zucchinin är klar att serveras. Garnera ev. med ruccola.
  5. Gott till är senapsdressing: tillsätt senap till en skål med höga kanter. Rör i salt. Vispa i olja lite i taget till en majonnäsliknande konsistens. Ös över zucchinin vid servering.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer