Stekt zucchini med vitlök

Stekt zucchini med vitlök, olivolja och lite chili. Gott som tillbehör eller hel rätt blandad med pasta eller till en omelett. 

Här med en dressing med senap som är gott att skeda över den stekta zucchinin. Det är dock valfritt eller kan ersättas med annan dressing eller sås. 

4 portioner stekt zucchini med vitlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1,5 zucchini
  • 3 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm chiliflakes eller någon msk färsk hackad röd chili
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 2 krm salt
  • Senapsdressing: 2 msk grov senap
  • 1 dl solrosolja eller rapsolja
  • 0,5 krm salt
  • Tillbehör: 60 gram ruccola (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj och skär zucchinin i grova bitar ex. halvmånar, kuber eller valfri form.
  2. Fräs i olivoljan tills de precis får färg.
  3. Skala och pressa i vitlök, tillsätt chili, vinäger, socker samt salt och stek på låg värme några minuter till.
  4. Zucchinin är klar att serveras. Garnera ev. med ruccola.
  5. Gott till är senapsdressing: tillsätt senap till en skål med höga kanter. Rör i salt. Vispa i olja lite i taget till en majonnäsliknande konsistens. Ös över zucchinin vid servering.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer