Pasta med kalkon, svamp och grädde

Pasta med kalkon, svamp, grädde och lök. Detta är en vinvänlig rätt så vilket vin som helst passar till.
Ska jag ändå tipsa så blir det ett fylligt vitt chardonnay eller italienskt fylligt rött från ex. Valpolicella.

4 portioner pasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram penne eller valfri pasta
  • 300 g kalkonfile
  • 200 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake
  • 1 halv purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk soja
  • 6 msk vittvin rött
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl hackad färsk basilika eller persilja
  • 40 g parmesanost

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skär under tiden filén i strimlor.
  3. Skiva svamp, hacka lök och vitlök.
  4. Bryn köttet i olivolja i en panna.
  5. Tillsätt svamp och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  6. Rör ner vin eller vinäger, grädde, soja i pannan och låt puttra.
  7. Koka pastan enligt paket.
  8. Smaka av pastasåsen med salt, nymalen svartpeppar och tillsätt basilika eller persilja.
  9. Blanda med pastan. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du pastasåsen om du vill ha en tunnare pastasås. Servera med riven parmesan som garnering.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer