Kalkonfilé i ugn med soltorkade tomater

Kalkonfilé i ugn med soltorkade tomater i sås av crème fraiche och vitt vin smaksatt med vitlök, soja och persilja. Enkelt, gott och snabblagat.
Gott med potatis (kokt potatis, klyftpotatis eller pressad potatis), råris, basmatiris eller pasta som tagliatelle. Grönsallad eller tomatsallad passar också till.

4 portioner kalkonfilé i ugn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kalkonfilé
  • 2 msk olivolja
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 tärning kycklingbuljong
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2,5 dl crème fraiche eller grädde
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Förbered önskat tillbehör som ex. potatis, ris eller pasta.
  3. Skär kalkonfilén i 1 cm tjocka skivor tvärs över köttfibrerna.
  4. Ta fram en ugnsfast gratängform.
  5. Värm en stekpanna och tillsätt lite olivolja.
  6. Bryn kalkonskivorna några i taget, salta och peppra samt lägg över i formen.
  7. Strimla de soltorkade tomaterna och strö dem över kalkonen.
  8. Skala och pressa vitlöken blanda runt med kalkonen.
  9. Tillsätt vitt vin, kycklingbuljong, soja och crème fraiche.
  10. Hacka persilja och vänd i den.
  11. Sätt in i mitten av ugnen i 15 minuter.
  12. Ta ut och servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.9 (14 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer