Kalkonfilé i ugn med soltorkade tomater

Introduktion och förberedelse

Kalkonfilé i ugn med soltorkade tomater i krämig sås av crème fraiche och vitt vin smaksatt med vitlök, lite soja och persilja.

Enkelt, gott och snabblagat.

Kalkon och sås i ett.

Istället för kalkonfilé kan du ta kycklingfilé, fläskfilé, laxfilé eller quornfilé.

Serveringsförslag

Gratäng med kalkonfilé i krämig sås med soltorkade tomater i Le Creuset form
En slags gratäng med kalkonfilé och soltorkade tomater. Servera med potatis, råris, matvete, tagliatelle eller något annat tillbehör.

4 portioner kalkonfilé i ugn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kalkonfilé
  • 2 msk olivolja
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 tärning kycklingbuljong
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2,5 dl crème fraiche eller grädde
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Förbered önskat tillbehör som ex. potatis, ris eller pasta.
  3. Skär kalkonfilén i 1 cm tjocka skivor tvärs över köttfibrerna.
  4. Ta fram en ugnsfast gratängform.
  5. Värm en stekpanna och tillsätt lite olivolja.
  6. Bryn kalkonskivorna några i taget, salta och peppra samt lägg över i formen.
  7. Strimla de soltorkade tomaterna och strö dem över kalkonen.
  8. Skala och pressa vitlöken blanda runt med kalkonen.
  9. Tillsätt vitt vin, kycklingbuljong, soja och crème fraiche.
  10. Hacka persilja och vänd i den.
  11. Sätt in i mitten av ugnen i 15 minuter.
  12. Ta ut och servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.7 (228 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 452 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-29

Tillbehör och liknande recept: