Kalkonfilé i ugn med soltorkade tomater

Kalkonfilé i ugn med soltorkade tomater i sås av crème fraiche och vitt vin smaksatt med vitlök, soja och persilja. Enkelt, gott och snabblagat.
Gott med potatis (kokt potatis, klyftpotatis eller pressad potatis), råris, basmatiris eller pasta som tagliatelle. Grönsallad eller tomatsallad passar också till.

4 portioner kalkonfilé i ugn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kalkonfilé
  • 2 msk olivolja
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 tärning kycklingbuljong
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2,5 dl crème fraiche eller grädde
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Förbered önskat tillbehör som ex. potatis, ris eller pasta.
  3. Skär kalkonfilén i 1 cm tjocka skivor tvärs över köttfibrerna.
  4. Ta fram en ugnsfast gratängform.
  5. Värm en stekpanna och tillsätt lite olivolja.
  6. Bryn kalkonskivorna några i taget, salta och peppra samt lägg över i formen.
  7. Strimla de soltorkade tomaterna och strö dem över kalkonen.
  8. Skala och pressa vitlöken blanda runt med kalkonen.
  9. Tillsätt vitt vin, kycklingbuljong, soja och crème fraiche.
  10. Hacka persilja och vänd i den.
  11. Sätt in i mitten av ugnen i 15 minuter.
  12. Ta ut och servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.9 (13 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer