Pannacotta med rabarber

Pannacotta med smält rabarber. Fräscht och gott som dessert med krämig pannacotta och sötsur rabarber.
Om du vill kan du ha ett dessertvin till ex. Moulin Touchais från Frankrike eller ett italienskt Vin Santo.

6 portioner pannacotta med rabarber

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,8 dl socker
  • 3,5 gelatinblad
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 5 cm vaniljstång
  • Smält rabarber: 300 g rabarber
  • 4 msk socker
  • 2 krm malen kardemumma
  • Garnering: 6 blad citronmeliss (valfritt)

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med lite kallt vatten i 10 minuter.
  2. Smält rabarber: Ansa och skala rabarbern om den är grov.
  3. Skär den i små bitar ca 0,5 cm
  4. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt socker samt kardemumma.
  5. Värm rabarbern och rör runt då och då. Koka den på medelvärme i ca 10 minuter. Rabarbern ska vara mjuk och krämig då är den klar. Låt svalna och förvara i kylen till servering.
  6. Pannacotta: Dela vaniljstången och skrapa ur frön. Blanda stänger och frön med grädde och socker i en kastrull.
  7. Koka upp grädden och rör ut sockret. Ta av från värmen.
  8. Krama ur gelatinbladen och rör i dem. Rör tills de löst upp sig.
  9. Blanda ner yoghurten.
  10. Fördela pannacottablandningen i sex portionsformar. Ta bort vaniljstången. Formarna kan vara små glas, martiniglas eller porslinsformar.
  11. Ställ pannacottan i kylen att stelna i minst 3 timmar.
  12. Vid servering så fördelar du den smälta rabarbern över pannacottan och garnerar ev. med lite citronmeliss.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer