Pannacotta med citronlikör

En god italiensk dessert här med yoghurt och grädde smaksatt med citronlikör.
Panna cottan kan förberedas i god tid innan och förvaras i kylen.
Receptet på Panna Cotta med citronsmak kan också dubbleras och fyllas i små glas och serveras som mini-desserter på ex. en buffé.
Garnering: krossad kanderad mandel, krossat polkagrisgodis, krossad lakritskaramell, färska bär som björnbär, krossad choklad, passionsfruktspulp eller valfri garnering
Vintips till pannacottan är ett sött dessertvin som ex. Sauternes.

4 portioner pannacotta med citronlikör

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 4 tim
  • Klart på: 4 tim 20 min

Ingredienser

  • 2,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 blad gelatin
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk citronlikör

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinbladen i en liten skål med kallt vatten.
  2. Vispa ihop yoghurt med florsocker, grädde och likör.
  3. Krama ur gelatinbladen och lägg i en liten kastrull. Tillsätt en tredjedel av yoghurtblandningen och värm under omrörning
  4. tills gelatinet smält ut. Det ska ej koka upp. Ta åt sidan att svalna.
  5. Blanda ihop gelatinblandningen med resten av yoghurtblandningen i en skål.
  6. Häll i serveringsglas eller skålar - förslagsvis 4 stycken portionsformar.
  7. Kyl Panna Cottan i 3 - 4 timmar så att den stelnar.
  8. Vid servering så garnerar du pannacottan om du vill ex. som på bilden med grovt krossad kanderad mandel.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer