Pannacotta med citronlikör

En god italiensk dessert här med yoghurt och grädde smaksatt med citronlikör.
Panna cottan kan förberedas i god tid innan och förvaras i kylen.
Receptet på Panna Cotta med citronsmak kan också dubbleras och fyllas i små glas och serveras som mini-desserter på ex. en buffé.
Garnering: krossad kanderad mandel, krossat polkagrisgodis, krossad lakritskaramell, färska bär som björnbär, krossad choklad, passionsfruktspulp eller valfri garnering
Vintips till pannacottan är ett sött dessertvin som ex. Sauternes.

4 portioner pannacotta med citronlikör

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 4 tim
  • Klart på: 4 tim 20 min

Ingredienser

  • 2,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 blad gelatin
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk citronlikör

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinbladen i en liten skål med kallt vatten.
  2. Vispa ihop yoghurt med florsocker, grädde och likör.
  3. Krama ur gelatinbladen och lägg i en liten kastrull. Tillsätt en tredjedel av yoghurtblandningen och värm under omrörning
  4. tills gelatinet smält ut. Det ska ej koka upp. Ta åt sidan att svalna.
  5. Blanda ihop gelatinblandningen med resten av yoghurtblandningen i en skål.
  6. Häll i serveringsglas eller skålar - förslagsvis 4 stycken portionsformar.
  7. Kyl Panna Cottan i 3 - 4 timmar så att den stelnar.
  8. Vid servering så garnerar du pannacottan om du vill ex. som på bilden med grovt krossad kanderad mandel.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer